Γυαλιά ηλίου για όλα τα παιδιά (μέρος 2ο)


 ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (δεύτερο μέρος)


Τα παιδιά κοιτάζουν προς τα πάνω περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι κοιτάζουν συνεχώς ψηλά στον ήλιο.
Οταν τα μάτια των παιδιών καούν από το ήλιο, δεν θα νιώσουν το κάψιμο όπως το νιώθουν στο δέρμα τους. Τα προειδοποιητικά σημάδια δεν είναι τόσο φανερά.
Τα μακροχρόνια αποτελέσματα των εγκαυμάτων στα μάτια είναι συσσωρευτικά και όχι πλήρως αναστρέψιμα. Ο καταρράκτης, το πτερύγιο και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, τα μελανώματα που μπορεί να πάθει κάποιος σε μεγαλύτερη ηλικία ξεκινούν πιθανόν από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και το μπλε φως από την παιδική ηλικία.
Τα καπέλα προστατεύουν μόνο από πάνω, όχι από κάτω, όπου η UV που αντανακλάται από το νερό, την άμμο ή το τσιμέντο και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.
Με την τρύπα του όζοντος να μεγαλώνει κατά 12% κάθε χρόνο σε ορισμένα μέρη του πλανήτη, τα παιδιά μας κινδυνεύουν από την UV πολύ περισσότερο από εμάς όταν μεγαλώναμε. Πρέπει να προστατεύσουμε τα μάτια των παιδιών μας πιο πολύ απ’ ό,τι προστατεύσαμε τα δικά μας μάτια.
Τα παιδικά γυαλιά ηλίου υπάρχουν πλέον σε μεγάλη ποικιλία και τα παιδιά μπορούν να τα φορέσουν εύκολα και με άνεση. Τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου παρέχουν 100% προστασία από την UV και το μπλε φως.