Γυαλιά ηλίου για όλα τα παιδιά (μέρος 1ο)



 

 ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Διανύουμε περιόδους μεγάλης ηλιοφάνειας και ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα που πρέπει να προμηθευτούμε είναι τα γυαλιά ηλίου για παιδιά. Στατιστικές αναφέρουν ότι ενώ το 73% των ενηλίκων φορούν γυαλιά ηλίου, δεν πιστεύουν ότι τα γυαλιά ηλίου είναι σημαντικά για τα παιδιά τους, διότι μόνο το 33-44% των παιδιών φορούν γυαλιά ηλίου.
Ο φακός του παιδικού ματιού διαβιβάζει περίπου 70% περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία (UV) από το μάτι του ενήλικα, βάζοντας έτσι τον αμφιβληστροειδή χιτώνα σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Tα κύτταρα του φακού του ματιού ποτέ δεν αντικαθίστανται. Οι πρωτεΐνες του φακού ποτέ δεν αναπληρώνονται. Ο φακός δεν μπορεί να επισκευασθεί μόνος του. Η ζημιά συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια μιας ζωής. Επομένως, όσο νωρίτερα φορέσουν τα παιδιά γυαλιά ηλίου, τόσο μικρότερη θα είναι και ζημιά αργότερα.
Τα παιδιά κάτω των 10 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον ήλιο, τόσο στο δέρμα, όσο και στα μάτια, επειδή και το δέρμα τους αλλά και τα μάτια τους είναι πιο ευαίσθητα από αυτά των ενηλίκων.
Τα παιδιά βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους πιο συχνά από τους ενήλικες, επομένως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, ότι πάνω από το μισό της δια βίου έκθεσής τους στον ήλιο να συντελεστεί κατά τη διάρκεια των πρώτων 20 χρόνων της ζωής τους.
Το πολύ έντονο ηλιακό φως – που αντανακλάται από την άμμο και το χιόνι, το νερό ή τα πεζοδρόμια – μπορεί να προκαλέσει άμεση βλάβη στον κερατοειδή.


(συνεχίζεται)